Brexit

De dag nadat het Britse volk met een meerderheid van 51,9% voor het verlaten van de Europese Unie koos, zochten de Britten massaal op Google naar termen als: “what happens if we leave the EU” en “what does Brexit mean”.

Vragen die na ruim twee jaar nog steeds onbeantwoord zijn. De onderhandelingen tussen de EU en Groot-Brittannië duren voort.

  • Kan Groot-Brittannië deel uit blijven maken van het vrije handelsverkeer binnen Europa?
  • Kan de grens tussen Noord Ierland en Ierland open blijven?

In het Britse Parlement heerst verdeeldheid over hoe de Brexit er uit moet komen te zien. Het lidmaatschap van Groot-Brittannië bij de EU eindigt 29 maart 2019, echter lijken afspraken tussen de EU en Groot-Brittannië nog steeds verder weg dan ooit. Onderdeel van het terugtredingsakkoord is een transitieperiode tot eind 2020, waarbij alles voorlopig hetzelfde blijft.

Echter, bij de optie ‘no deal’, wordt er helemaal geen terugtredingsakkoord getekend. Dit heeft enorme consequenties voor de handel tussen de EU en Groot- Brittannië.

Consequenties voor u
Heeft u klanten of leveranciers in Groot-Brittannië?
Ongeacht een ‘harde’ of ‘zachte’ Brexit, u moet zelf een EORI nummer aanvragen bij de douane cq. Belastingdienst. Daarnaast komen er douaneformaliteiten bij als u handel drijft met landen in Groot-Brittanië.

Wat kan Beijer voor u betekenen?
Voor het uitbesteden van douaneformaliteiten als uitvoerdocumenten, Certificaten van Oorsprong of EUR1’s bent u bij Beijer aan het juiste adres. U kunt rekenen op de douanekennis van Beijer, ervaren sinds 1946 met up-to-date kennis. Wij helpen u graag met onze logistieke- en douane diensten van en naar Groot-Brittanië.

Meer weten? Bel of mail ons gerust.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Comments for this post are closed.