KvK trekt zich terug, wat te doen met exportdocumenten?
De aangekondigde reorganisatie bij de Kamer van Koophandel leidt ertoe dat de exportbalie voor de fysieke afgifte van exportdocumenten definitief uit het Nederlandse exportlandschap verdwijnt. Per 1 november 2013 zijn circa 25 regionale kantoren van de Kamer van Koophandel door heel Nederland, waaronder de KvK in Enschede gesloten. Het gevolg voor u is dat de verstrekking van exportdocumenten per 1 november 2013 of per post of volledig digitaal zal moeten verlopen.
Bovenstaande resulteert voor u in ingrijpende wijzigingen betreffende doorlooptijden, procedures en kosten.

Zelf exportdocumenten aanvragen of uitbesteden?

U kunt het douaneproces overlaten aan Beijer Douane Expediteurs, Oldenzaal. Via Beijer Logistics vraagt u originele en digitale exportdocumenten van de Kamer van Koophandel (Certificaten van Oorsprong (CvO), EUR.1 en EUR-MED) eenvoudig en efficiënt aan. Tevens verzorgen wij de legalisatie van de documenten.
Beijer Logistics is AEO gecertificeerd en beschikt over alle benodigde vergunningen en digitale verbindingen met de douane en KvK om de complexe douane wetgeving voor u te regelen. Aangezien de KvK te Enschede is gesloten wil Beijer Douane Expediteurs douane zaken vereenvoudigen. Daarom verzorgt Beijer Douane Expediteurs onderstaande documenten voor u.
Het opmaken van de volgende exportdocumenten verzorgen wij op adequate wijze;

  • Export aangiftes en documenten (douane AGS 3 voor uitvoer per 2014 )
  • Import aangifte (douane AGS2 voor invoer, oktober 2013)
  • Certificaten van Oorsprong (CvO), via KvK
  • EUR.1, via KvK
  • EUR-MED, via KvK
  • Opmaken exportdocument
  • Opmaken oorsprongsdocumenten.

Bel onze douane afdeling 0541-582500 en vraag naar onze mogelijkheden of neem contact op.