Uw voorraad een stapje dichter bij de klant

Iedere supply chain bestaat uit verschillende stappen, waarbij elke stap waarde toe moet voegen aan het product. Zo worden tijdens het productieproces bijvoorbeeld grondstoffen omgezet naar een halffabricaat of eindproduct. Het transport tussen afdelingen of bedrijven zorgt er voor dat het product verder verwerkt of geconsumeerd kan worden en voegt op die manier waarde toe aan het product.

Naast productie en transport zijn er nog een tal van andere activiteiten (stappen) die waarde kunnen toevoegen aan het product. Het houden van voorraad is één van deze activiteiten. In de literatuur wordt voorraad veelal afgedaan als een noodzakelijk kwaad en logistieke zonde. Echter, kan voorraad ook gebruikt worden om meer waarde te creëren aan uw product. Voorraad kan gebruikt worden om de leverbetrouwbaarheid te verhogen of de transittijd te versnellen. Dit wordt door uw klant gewaardeerd en op deze manier wordt waarde toegevoegd aan het product.

De volgende stap hierin is de voorraad gereed product bij uw logistiek dienstverlener neerzetten. Dit bespaart ruimte op uw productielocatie die u weer kan gebruiken voor het produceren. Daarnaast kunnen transittijden verkort worden, doordat de producten al op de crossdock locatie staan, in plaats van dat de producten hier nog naar toe gebracht moeten worden. Hierin kan Beijer uitstekend ondersteunen. Momenteel halen we bij verschillende klanten de bulkvoorraad af, slaan het op in ons warehouse en worden op afroep van de ontvanger vervoerd. Door onze strategische ligging zijn we in staat om vanuit ons warehouse goederen snel naar Scandinavië, Noord-Duitsland en Oost Europa te sturen.

Een andere reden om voorraad aan te houden is wanneer u in grote series wenst te produceren, maar uw klant de meerdere goederen per levering in kleine series wenst te ontvangen. Het grote voordeel van het houden van deze buffer voorraad is dat u efficiënt kan produceren met lage omsteltijden. Ook kunt u de flexibiliteit bieden om meerdere goederen tegelijk in kleine series te leveren. Ook hierin heeft Beijer ervaring. Wij halen goederen in grote hoeveelheden en slaan de bulkvoorraad op. Wanneer de order van de ontvanger binnen komt, picken we de order op pallet-, doos- of colliniveau en leveren dit conform de uitspraken uit.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Comments for this post are closed.