CO2 compensatie 2022

Beijer zet zich zorgvuldig en realistisch in voor duurzaamheid en compenseert eigen uitstoot 2022.

08-09-2023
CO2 compensatie 2022

In 2021 zijn we begonnen met het meten van onze CO₂-uitstoot, inclusief andere uitstootgassen die het klimaat beïnvloeden. We werken samen met Impulse International om ons eigen verbruik en de CO₂-equivalente uitstoot van onze faciliteiten te registreren. Daarnaast hebben we een model ontwikkeld om de CO₂-equivalente uitstoot van goederenstromen van onze klanten te meten.

Pand

Om onze eigen uitstoot te reduceren is er geïnvesteerd in een grote klimaatinstallatie dmv aardwarmte-koeling, in 832 zonnepanelen, in led-verlichting en in aankoop 100% groene elektriciteit (zie onze pagina Duurzaamheid).

CO2 compensatie

Als het gaat om compensatie van onze eigen CO₂-uitstoot, kiezen we zoveel mogelijk voor lokale Nederlandse projecten. Dit stelt ons in staat om het resultaat van deze projecten zelf te volgen.

In samenwerking met Impulse International hebben we het platform www.platformco2neutraal.nl geselecteerd. Dit platform ontwikkelt diverse Nederlandse projecten en richt zich vooral op vrijwillige, regionale en betrouwbare CO₂-compensatie met positieve impact op het klimaat, landschap, natuur en landbouw.

In lijn met onze vorige compensatie hebben we er wederom voor gekozen om de CO₂-uitstoot van 2022 te compenseren dmv een investering in zes CO₂-certificaten uit een Nederlands emissiereductieproject. Een certificaat staat voor 1 ton (1.000 kg) CO₂. We nemen deel aan het project "Valuta voor Veen Langweer". Hiermee kiezen we bewust voor lokale compensatie, zodat het praktisch en concreet blijft

Duurzaam

Bij Beijer streven we ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken, met oog voor milieuvriendelijk transport. Dit is niet alleen goed voor ons, maar ook voordelig voor onze klanten, omdat zij hiermee hun eigen CO₂-voetafdruk verkleinen. Meer informatie over onze inzet voor duurzaamheid vindt u op onze pagina over Duurzaamheid.